Resultat Etterlia 29. juni

Postet av Førde IL Orientering den 29. Jun 2022

40 løparar stilte til start i strålande ver på nærløpet onsdag 29. juni. Løypevinnarar vart: A kort kvinner Julie Daling, A kort menn Harald Hjellbrekke, C kvinner Laila Claussen, C menn Alfred Daling Korsøen, A lang menn Håkon Grønli. Fullstendig resultatliste med strekktider finn du her.

Førde IL Orientering takk for god innsats i vårsesongen. No blir det ein liten sommarpause, før vi er tilbake med nytt nærløp onsdag 10. august. For dei som ønsker å springe orientering i sommar minner vi om at det ligg ute turorienteringsopplegg - sjå turorientering.no - samt at det finst mange sommarløp å vere med på rundt om i Norge. Slår eit lite slag for Fjord-O som har to løp på Veten i Stryn. Info om det løpet finn du her.

Førde IL Orientering sine støttespelarar: 
#specsavers - #sparebanken vest#autoservice #dale rør#enivest#bildeler førde



Endeleg nye o-drakter

Postet av Førde IL Orientering den 27. Jun 2022

Mange nytta i vår høvet til å bestille nye orienteringsdrakter. Det har tatt si tid, men no er dei i alle fall komt til klubben. Vi kjem til å ta draktene med til nærløpet i Etterlia onsdag 29. juni, der det er mogeleg å få dei utdelt. 

Neste høve vert på nærløpa onsdag 10. august i Kråkenesmarka, eller onsdag 17. august i Solheimsdalen.
Det er også høve til å kontakte Knut Even Hole, tlf. 902 01 994, knuteh@hotmail.com, for direkte utlevering på Moskog. 

Vi har også kjøpt inn nokre ekstra drakter. Dersom det er nokon som ikkje bestilte, men som no ønsker seg drakt, ta kontakt med Knut Even.



Nærløp 29.6 Etterlia

Postet av Førde IL Orientering den 27. Jun 2022

Nærløp onsdag 29. juni kl 18.00 i Etterlia, øverst i Sundsdalen. Løypelengder: A-lang 5,3 km, A-kort 3,3 km, C-løype 2,3 km, N-løype 1,2 km. Dette vert siste nærløpet før vi tek ein sommarpause. Velkomen til alle. Påmelding gjer du her.

Dei nye orienteringsdraktene til Førde IL Orientering er også komt. Utdeling på løpet i Etterlia.
Les meir om det her.



Resultat Djupedalen 22.6.

Postet av Førde IL Orientering den 22. Jun 2022

32 løparar stilte til start i Djupedalen onsdag 22. juni. Torodd Os var løypeleggar, og samlingsplass var ved hytta hans, her saman med Knut Ivar Osvoll og Gaute Osvoll som sprang C-løypa.
Løypevinnarar: C kvinner: Jenny Korsøen Daling. C menn: Anders Mallesvik. A-kort kvinner: Anja Hole. A-kort menn: Helge Schei. A-lang menn: Andreas Haug. På A-lang menn var det 47 sekund som skilte dei tre beste. Fullstendig resultatliste finn du her:

Onsdag 29. juni vert det nytt nærløp, med oppmøte i Etterlia i Sundsdalen. Dette vert det siste før vi tek sommarferie for løp i Førde. Oppfordrar Førde-løparar til å vere med på årets Fjord-O, der to av løpa går i Nordfjord i midten av juli. Så langt er det over 500 påmeldte. Ordinær påmeldingsfrist er 1. juli. Les meir om Fjord-o her.

Førde IL Orientering sine støttespelarar: 
#specsavers - #sparebanken vest - #autoservice - #dale rør - #enivest#bildeler førde



Nærløp onsdag 22.6

Postet av Førde IL Orientering den 20. Jun 2022

Nærløp i Djupedalen ved flyplassen onsdag 22. juni. Løyper og kart:  A-Lang går på 1:10 000 kart, 6,0 km, A-Kort 1:7 500 3,4 km, C-Løype 1:7 500 2,4 km og N-Løype 1:7 500 1,2 km.

Djupedalen: Når du kjem frå Førde køyrer du forbi avkøyrsla til flyplassen, opp til høgre etter ca 1 km. Frå dette punktet er det merka med postskjermar. Djupedalen er bomveg, kr 50,-, betaling med Vipps. Køyr gjerne fleire i same bil.

Påmelding gjer du her.





Resultat torsdag 16. juni

Postet av Førde IL Orientering den 16. Jun 2022

21 løparar til start på nærløpet på kartet Kinna torsdag kveld. Bildet over viser dei første postane i A-lang løypa. Post 3 på A-løypene hadde spektaktulær utsikt over Movatnet, Sunde og Farsundfeltet. Løypevinnarar vart C-løype menn Anders Mallasvik, A-kort kvinner Anja Hole, A-kort menn Gunnar Gytri, A-lang menn Torbjørn Os. Resultatliste finn du her:

Det er planlagt to nærløp til før ein tek sommarpause. Onsdag 22.6 i Djupedalen ved flyplassen, og onsdag 29.6 i Etterlia i Sundsdalen.

---------------------- 

FØRDE IL ORIENTERING SINE STØTTESPELARAR: 
#specsavers - #sparebanken vest - #autoservice - #dale rør - #enivest#bildeler førde



O-gruppa på Helse Førde-stafett

Postet av Førde IL Orientering den 16. Jun 2022

I samband med Helse Førde-stafetten onsdag 15. juni var orienteringsgruppa invitert inn for å sette opp rakettløyper. Knut-Even, Anita og Anja hadde laga eit flott opplegg.
"Totalt sprang 60 barn (og nokre vaksne) rakettløypene. Den ivrigaste var ei jente som sprang løypene 50 gonger. Tipper snittet låg på 15-20 runder pr pers. 900-1200 runder til sammen. MTR avleseren gikk det nesten varmgang i, og vi brukte opp to ruller med papir. Der var nokre familier som ville prøve ut dette, og komme på nærløp. En far som har hatt datter på o-skulen syns det var så kjekt at han og vil begynne".

Konklusjon er at dette var vellukka bruk av tid. Ein hadde også med seg turorienteringheftene som låg framme. Skal vi nå ut og få nye med på orientering, er slike arrangement ein god arena.

PS! Minner om nærløp torsdag 16.6 kl 18.00 i Sundsdalen, retning Kinna.


---------------------------

FØRDE IL ORIENTERING SINE STØTTESPELARAR: 
#specsavers - #sparebanken vest - #autoservice - #dale rør - #enivest#bildeler førde



Nærløp torsdag 16. juni

Postet av Førde IL Orientering den 14. Jun 2022

Førde IL Orientering arrangerer nærløp torsdag 16. juni på kartet "Kinna". Merka frå E39 på Sunde, opp Sundsdalen, og til venstre litt etter vassverket. Staden er "Lien", og ligg inn til vegen.
Løyper til alle, og løypeleggar melder at det er 7-8 minutt å gå frå parkering til start. Oppfordrar flest mogeleg til å melde seg på via Eventor. Sjå link her. Velkomen til alle!
PS! Helse Førde-stafetten vert arrangert onsdag 15. juni. Klubben har stand med rakettløype i sjukehusparken, så her er det mogeleg å komme innom.



Orienteringshelg Markane

Postet av Førde IL Orientering den 12. Jun 2022

Helga 11. og 12. juni var det orienteringshelg i Markane, med start i nærleiken av Ullsheim skianlegg. KM mellom på laurdag samla nesten 60 deltakarar, og Førde stilte med ein god tropp på 13 løparar. Fullstendig resultatlister, med strekktider og løypene i livelox finn du her. 

Søndag var det krinsløp langdistanse frå same stad - der hadde Førde med 8 løparar.

Fullstendig resultatliste finn du her.

Minner om nærløp i Førde torsdag 16.6 kl 18.00 frå Kinna. 



Resultat lagsmeisterskapen 8.6.

Postet av Førde IL Orientering den 8. Jun 2022

Nærløp og lagsmeisterskap mellom onsdag 8. juni samla totalt 42 deltakarar, og mange glade ansikt å sjå etter løpet. Løypevinnarar vart: Brita Eilertsen Grønli (C kvinner), Anders Mallasvik (C menn), Julie Daling (AK kvinner), Joar Svindland (AK menn), Anja Hole (AL kvinner) og Håkon Grønli (AL menn). Fullstendig resultatliste med strekktider finn du her. 
Neste nærløp vert TORSDAG 16. juni på Kinna. 

VÅRE STØTTESPELARAR - BRUK DEI: 
#specsavers - #sparebanken vest - #autoservice - #dale rør - #enivest#bildeler førde



God start på tur-o-sesongen

Postet av Førde IL Orientering den 8. Jun 2022

Alle karta i turorienteringa er klare, og gledeleg er det å sjå at mange alt har starta på sesongen. Men vi har plass til mange fleire. Her laster du ned kart. Bilda her er frå Høgeheia. Bildet over er utsikt frå post 14 med Digernesvatnet i bakgrunnen, medan bildet under er frå post 9 i retning Storehesten og Lisjehesten. Parkering på denne turen er øverst i Sundsdalen, Etterlia. Dette er også utgangspunkt for toppturar i opplegg som Sunnfjord kommune arrangerer, og på p-plass er det skilt med kr 50,- i parkering som ein kan vippse til 83338. Vi har vore i kontakt med Sunnfjord kommune, og fått beskjed at for turorienteringa er det frivillig om ein vil betale. Velkomen på tur! (Foto: Kurt Grønli)

__________________________________________________________________________________________________________
FØRDE IL ORIENTERING SINE STØTTESPELARAR: 
#specsavers - #sparebanken vest - #autoservice - #dale rør - #enivest#bildeler førde



Nærløp og lagsmeisterskap 8.6.

Postet av Førde IL Orientering den 6. Jun 2022

Nærløpet onsdag 8. juni har oppmøte ved Langelandsvatnet. Køyrer ein frå Førde er det på den enden som er nærast Førde sentrum. Løpet er også lagsmeister mellom. Løyper for alle. A-lang 4,7 km, A-kort 2,6 km, C 2,6 km og Nybyrjarløype 1,3 km. Knappe 10 minutt å gå til start for N, ca. 20 minutt å gå til start for C og A-løypene. Løypeleggar har lagt starten høgt, og løypene har begrensa med stigning. Ønsker at flest mogeleg bruker eventor ved påmelding. Du melder deg på her. Velkomen til alle.



Turorienteringa er klar!

Postet av Førde IL Orientering den 3. Jun 2022

Då er alt klart for årets turorientering-sesong.  Postane er blitt lagt ut etter kvart som snøen har slept taket. Nokre område har vore klart ei stund, og siste veka er siste postane på plass. Postane vil henge ute til 10. oktober.

Turorientering er ein aktivitet utan tidtaking og utan faste turdagar. Du kan springe aleine eller saman med heile familien. Det er fleire kart der postane har ulik vanskegrad: Grøn tur er den lettaste typen der postane er plassert i urbant eller parkliknande område. Vanskegraden aukar gradvis via Blå tur, Raud tur og opp til Svart tur.

Turane i 2022 går på fylgjande kart og vanskegrad:

Hafstadparken                     Grøn tur
Vieåsen/Slåtten                    Grøn tur
Førde Sentrum                     Grøn tur
Sunde/Farsund                     Grøn tur
Sundsdalen (Koltjønna)        Raud tur
Klappene (Soleide)                Blå tur
Kråkenesmarka (Vasslia)        Raud tur
Høgelia                                  Svart tur

Alle kart som blir brukt i turorienteringa 2022 kan lastast ned frå nettet ved at du registrerer
deg på www.turorientering.no

Ved nedlasting får du ei PDF-fil og frå denne kan du skrive ut kart med innteikna postar. Det følger med kontrollkort for registrering av postkodane. Du kan også registrere postkoden med QR kode som finst på alle postane. Ved manuell registering må postkodane registerast på www.turorientering.no

Det er også høve til å kjøpe kart og kontrollkort på Intersport Førde (Erdal Sport)

På denne linken finn du karta til årets tur-o-sesong i Førde.


Grøn tur i Hafstadparken.


1 Kommentar

58 deltakarar på Jølster

Postet av Førde IL Orientering den 1. Jun 2022

58 deltakarar var med på nærløpet onsdag 1. juni frå Jølster skisenter. Her finn du resultatlistene og strekktider. Gapahuk/grillhytte var ein flott samlingsplass.
Løypevinnar vart: C-kvinner: Johanna Aakre Høgli. C-menn: Johan H. Lobben, AK kvinner: Anja Hole. AK menn: Jon-Kristoffer Navelsaker. AL menn: Håkon Grønli.

Neste nærløp vert onsdag 8. juni med oppmøte ved Langelandsvatnet.