O-troll leir 28. og 29. august på Langeland

Postet av Førde IL Orientering den 27. Jun 2021

I samband med KM-helg i Førde 28. og 29. august, arrangerer Sogn og Fjordane Orienteringskrins O-troll leir for aldersgruppa 7-12 på Rødekorshytta på Langeland. I skrivande stund er det bra påmelding frå Sogndal, og vi håper at også unge frå Sunnfjord vil vere med :) 

Les meir om leiren her: Innbyding til o-troll leir i Førde 28-29 august 2021.pdf

Bildet er frå tidlegare o-troll leir i Førde i år. Foto: Anja Sægrov 




O-løp 23. juni ved Brevasshytta - med resultat

Postet av Førde IL Orientering den 16. Jun 2021

20 løparar deltok på løpet. Resultata finn du her:

-------------------------------------------------------------------------- 


Sogndal IL og Førde IL orientering inviterer til nærløp i Bøyadalen i Fjærland, mellomdistanse, onsdag 23. juni.

Første start kl 17.00. Fleksibel start fram til 18.30. 10 minutt å gå til start i A-løypene. Start like ved arena i C- og N-løypene.

Frammøtestad/arena: Parkeringsplassen aust for Brevasshytta ved Bøyabreen i Fjærland, Sogndal Kommune.

Løyper og klassar: A-lang 4,4 km. A-kort 3,1 km. C-løype 1,9 km. N-løype 1,1 km. Det er inndelt ei klasse for kvinner, og ei for menn i kvar av løypene.  Kart: Bøyadalen M: 1. 7 500. Utgitt 2014.

Kartet har framleis høg kvalitet, men nokre parti er prega av til dels sterk tilvekst av buskar og tre, og litt meir stein i dei opne skred-områda. Løypeleggar har difor lagt  trasèar og postar i samsvar med dette for å sikre at løparane kjem gjennom utan at slump-momentet får vesentleg innverknad. Det vil ved frammøte vere kartoppslag som  viser terrengdelane med størst avvik i høve til vegetasjon. Terrenget har i trasèane middels til god løpbarheit.

Påmelding på Eventor innan kl 12.00 løpsdagen. Eller på e-post til torodd.os@enivest.net innan kl 22.00 dagen før (tysdag). Vi tillet etterpåmelding/direktepåmelding i alle klassar på  arena, men oppfordrar alle om å melde seg på via Eventor eller på e-post innan dei oppgjevne fristane. Dette er av ressurs- og miljømessige omsyn. Meld deg på her:

Stemplingssystem: Emit. Brikke kan eventuelt leigast av arrangør ved frammøte.
Premiering: Ingen premiering på løpsdagen, løpet inngår i samla opplegg for premiering dei to laga har for sine respektive nærløp.

Smittevern: Vi følgjer NOF og FHI sine retningslinjer.

Løpsleiarar: Christian Frøyd, Sogndal IL og Helge Schei, Førde IL
Løypeleggjar: Magnus Sandven, Sogndal IL




Nærløp 16.6 Djupedalen - med resultat

Postet av Førde IL Orientering den 13. Jun 2021

26 løparar deltok på nærløpet i Djupedalen onsdag 16. juni. Resultata finn du her.

Det vert også løp onsdag 23. juni kl 18.00. Det går i Bøyadalen i Fjærland. Håper løparar frå Førde tek turen. Påmelding til løpet her.

----------------------------------------------- 

Nærløp onsdag 16. juni kl 18.00 frå Djupedalen. Løypelengder: A-lang  5,4 km og 15 postar, A-kort 3,4 km 10 postar, C-Løype 2,7 km 10 postar og N-Løype 1,5km 7 postar.  Den lengste løypa har kart 1:10 000, dei andre 1:7500. 

Frå Førde køyrer ein forbi avkøyrsla til flyplassen, og etter ca 300 m tar ein av til høgre (merka). Djupedalsvegen er bomveg, og kr 50,- betaler ein med vipps. Adressa for løpet er Svartetjørnsvegen 38. Parkering: Parker langs vegen, men viktig at ein ikkje stenger tilkomsten til hyttene i området.

Ønsker at flest mogeleg melder seg på via Eventor.  Klikk her. Velkomen til spennande løyper og flott terreng i Djupedalen. 



 





Vellukka O-troll-leir på Langeland

Postet av Førde IL Orientering den 13. Jun 2021

Det vart arrangert O-Troll-leir på Langeland laurdag 12. juni  Det var med 15 unge og lovande i alderen 8-11 år frå klubbane Førde IL og Sogndal IL. Mykje aktivitets-glede gjennom leik, foto-O, stjerne-O, rakettløype og myrfotball. Nokre forlot Langeland meir fornøgd med gjørmebad enn myrfotbal. Instruktørar frå Førde IL var Anja, Håkon og Julie. (Foto: Anja Sægrov).



Ungdomssamling 12-20 år

Postet av Førde IL Orientering den 9. Jun 2021

Førde IL, IL Veten og Sogn og Fjordane Orienteringskrins inviterer ungdommar i alderen 12-20 år til samling på Utvikfjellet laurdag 19. og søndag 20. juni. Leir og samling er open for deltakarer frå Sogn og Fjordane. Oppfordrar løparar frå Førde om å vere med på samlinga. Meir informasjon finn du her:  Innbyding til o-samling på Utvikfjellet 19-20 juni 2021.pdf




Nærløp 9. juni i Solheimsdalen - med resultat

Postet av Førde IL Orientering den 7. Jun 2021

40 løparar deltok på nærløpet i Solheimsdalen. Resultata finn du her:
Neste nærløp er onsdag 16. juni i Djupedalen ved flyplassen.

--------------------------------------------------------------------------

Nærløpet onsdag 9. juni er inst  i Solheimsdalen. Start frå kl 18.00. Køyr så langt som vegen kan gå, parkering på siste garden. Parkeringsavgift kr 20,- som kan betalast kontant eller med Vipps. Det er ca 400 meter å gå til start. Løypelengder: A-lang 4,8 km, A-kort 2,8 km, C-løype 1,7 km og N-løype 1,2 km. Ta turen då! Ønsker at flest mogeleg melder seg på via Eventor på førehand, det gjer du her.




Fleire krinsmeistrar frå Førde

Postet av Førde IL Orientering den 5. Jun 2021

KM sprint vart arrangert på Kaupangerskogen laurdag 5. juni, og Førde IL fekk fleire krinsmeistrar. To av dei var Anja Hole i klasse D17 og Håkon Grønli i klasse H17 (bildet). For å sjå nokre av løypene og fullstendig resultatliste, følg denne linken.

Det vert også arrangert løp i Sogndal søndag 6. juni, med start frå kl 11.00.