Turorientering 2020

Postet av Førde IL - Orientering den 18. Jun 2020

Turorientering er ein aktivitet for alle, og passar svært godt dette året. Du kan gjennomføre åleine, eller i lag med andre i familien. Det er inga tidtaking og du vel sjølv når du vil ta turen, og kva for tur du vil gjennomføre. Hugs likevel dei generelle smittevernråda: Ikkje gå for mange i lag. Hald avstand dersom du møter andre på turen. Følg tilrådde hygienereglar: Vask hendene, host i albogen og unngå berøring av postane.

Førde IL Orientering har turorientering i følgjande områder i 2020:

  • Hafstadparken
  • Førdehuset
  • Sunde-Farsund
  • Vieåsen
  • Ulvedalane
  • Kråkenesmarka
  • Kinna

Dei fire første (Hafstadparken, Førdehuset, Sunde-Farsund og Vieåsen) er grøne turar, dvs. den lettaste typen der postane er plasserte langs sti og veg slik at turane også kan gjennomførast av rullestolbrukarar. Desse fire turane er gratis og kan lastast ned på turorientering.no

Postane til dei grøne turane består av ein stolpe med postnummer og postkode på toppen.

I tillegg til dei fire grøne turane har FIL Orientering turorientering ved Ulvedalane, Kråkenesmarka og to forskjellige turar på Kinna. Desse kan kjøpast for 50,-kr per stk og lastast ned på turorientering.no eller dei kan kjøpast på Erdal Sport i Førde.
0 Kommentar

FIL Orientering inviterer til O-troll-dagsleir laurdag 6. juni!

Postet av Førde IL - Orientering den 22. Mai 2020

O-troll vert arrangert ved Langeland skisenter 6. juni kl 11.00 - 16.00. 

Vi lovar mykje moro for alle barn mellom 8-12 år som har lyst til å lære orientering. Om ein har vore med på orientering før eller ikkje: O-troll passar for alle!

Det vert like mykje fokus på det sosiale som på orienteringsaktivitetar. Dei som ikkje har løparbrikke eller kompass får sjølsagt låne dette.

Sjå invitasjonen nedanfor eller last den ned her: invitasjon o-troll 2020.pdf0 Kommentar

Ny versjon av Usynlig-O i Vieåsen

Postet av Førde IL - Orientering den 13. Mai 2020

Det var noen feil med opplasting av løypene i Usynlig-O appen denne veka. Dei er forhåpentlig vis nå riktige, og ny versjon ligg ute i appen. Dei som allerede hadde sprunge løp har fått registrert løpet i nærløpsstatistikken. De treng ikkje å ta løypene på nytt.

Nye kart med postbeskrivelse ligg til nedlasting her: A-lang Nærløp veke 20-A-lang.pdf 

                                                                                    C-løype Nærløp veke 20-C-løype.pdf


0 Kommentar

Nærløp veke 17

Postet av Førde IL - Orientering den 19. Apr 2020

No er to nye løyper klar ved Halbrend skule. Dei ligg ute på Usynleg-O appen. Skriv ut kart fra appen eller de kan også finne karta i linken under. Om noken ikkje har mulighet for å skrive ut kart, gi beskjed på mail: knuteh@hotmail.com så fikser vi det. Det er ikkje hengt ut postskjermer denne gangen heller, siden løypa blir liggande i bebygd område ei heil veke. 

For att vi skal få registrert alle som deltar på løpa i forhold til premiering til hausten, om ein ikkje bruker appen, så må de sende navn, alder og kva løp ein har deltatt på til: knuteh@hotmail.com . Send gjerne etter kvart løp eller kvar måned.

God tur!


Nærløp veke 17-A-løype.pdf

Nærløp veke 17-C- løype.pdf0 Kommentar

Informasjon om orienteringssesongen

Postet av Førde IL - Orientering den 12. Apr 2020

Hei alle sammen, og fortsatt god påske!

Det er ei spesiell tid vi er inne i, og eg håper det går bra med dåkke alle.

Koronaviruset rammer hardt rundt om i heile verden, og da blir det i den store sammenhengen en bagatell at vi ikkje får drive med o-sporten slik vi er vandt til.

Kommende onsdag var det også i år planlagt kickoff i Movika. Dette og all annen organisert idrett er innstilt til 15/6 så langt. Om det blir utvida lenger fram veit vi ikkje ennå.

Men litt o-aktivitet er det lagt opp til. Vi prøver å få lagt løyper kvar veke på dei plassane som tidligere var bestemt. (sjå vedlagt O-brosjyre)

Løypene blir lasta opp i ein App som heiter Usynlig-O (les meir om det her: https://usynligo.no/ ). Den kan alle som ønsker laste ned på telefonen og finne dei forskjellige løypene i. Bruken av denne appen er gratis. Der finn de kartet som de kan skrive ut og ta med, eller bare bruke kartet på telefonen. Når du har starta løypa og komt til en post, så gir telefonen beskjed om at du er på posten. Der er ikkje hengt ut poster eller stemplingsbukk i skogen.

Pass på å les korleis den virker, og kva du må gjere med telefonen for at alt skal virke optimalt. Fint om de registrerer resultatet i appen, slik at vi har oversikt over kven som deltek med tanke på premiering av løpa i haust. Viss vi får det til så blir resultata lasta opp i Eventor slik som vi pleier. Vi får sjå kor godt dette virker og om vi klarer å premiere ut fra antall løp som tidligere år. (sjå o-brosjyre for premiering) 

Vi lar løypene ligge fra søndag til søndag før vi laster opp resultata, men de må gjerne bruke løypene for trening utover dette. Så det er bare å finne ein passande dag å komme seg ut i marka på 🙂. Allerede no ligg det ute to løyper med start ved museet i Movika.

Følg med på FB og heimesida vår for info, og lik å del gjerne innlegga slik at flest mulig får med seg det som skjer.

Turorienterings tilbud er også snart klart. Her blir det alt fra grønne turer som ligg lett tilgjengelig for alle, til svarte turer som er meir krevande og lengre turer.

Løypene er lagt på flotte plasser i og rundt Førde, så følg med på FB og heimesida.

Løypene kan de finne her: https://turorientering.no/forde/ når dei er klare.

Pass på når de driv med o-aktivitet og forhold dere til Folkehelseinstituttet sin anbefalinger.

Sjølv om vi no ikkje har organisert tilbud som vi pleier kvar onsdag, så oppfordrer eg dåkke til å betale medlemskontingent til FIL for å støtte opp om klubben.

Er du ikkje medlem, så kan du registrere deg her: https://minidrett.nif.no/

Vi blir også svært glad om de kjøper sesongkort for å støtte o-gruppa. Priser og betalingsmåte står i o-brosjyra.

Obrosjyra2020 fram og bakside.pdf

Obrosjyra 2020innside.pdf

Er det noke de lurer på eller ønsker å fortelle, ta kontakt med meg på mail 🙂

Oppfordr gjerne andre til å prøve orientering!

 

Med helsing

 

Knut Even Hole

FIL-Orientering

 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline